Cartofi noi


(vegan, de post, fără gluten, fără lactate, fără soia, fără ou)

Ingrediente:
2 kg de cartofi noi
1 ceașcă de ulei de măsline
Condimente (sare, piper, schinduf, curcuma, ghimbir, lemongrass, coriandru, maghiran)
1 chita de mărar
4-5 fire de praz verde
2 linguri ulei de cocos

Preparare:
Se spala foarte bine cartofii (eu nu ii curăț) și dacă sunt mai mari se porționează.


Se amestecă uleiul de măsline cu toate ingredientele.


Se varsă peste cartofi și se amesteca bine.


Se pun într-o oala cu înveliș ceramic, cu apa cât sa ii acopere și cele doua linguri de ulei de cocos și se pun la fiert, pe aragaz la foc mic.


Când au fiert, se scurge apa (sa mai rămână totuși puțină pe fund, ca să nu se prindă cartofii) și se dă la cuptorul preîncălzit și se coc la 200° aproximativ 30 de minute.
Înainte de a fi gata, se toaca mărarul și usturoiul și se pun peste și se încorporează bine. Se mai lasă 5-10 minute la cuptor, cu focul stins și ușa închisă.



Poftă bună! Vă îmbrățișez!

Comentarii

Postări populare