Covrigi simpli

(fără gluten, fără lactate, fără soia, fără ou)

Ingrediente
-400g de faina fara gluten
-un praf de sare
-250ml apa calda
-un plic de drojdie gf/jumatate de pachețel mic de drojdie proaspata
-1 lingura de miere
-3 linguri ulei de masline
-pentru fierbere: 2 linguri bicarbonat si 3 litri de apa
-sare și susan pentru decor

Preparare
Se pun drojdia și mierea într-o cana și se adaugă o lingura de faina și una de apa calda și se amesteca.

Se lasă 10 minute la crescut la loc călduț.

Între timp se cerne faina și se pune putina sare.

Se face o gaura în mijloc si pune amestecul cu drojdia și uleiul și se frământă.

Se acoperă și se lasă la dospit 45-60 de minute, la loc călduț.
Înainte de modelarea covrigi lor, se pune apa la fiert, iar după ce fierbe se adaugă și bicarbonatul.
Se pudrează blatul de lucru cu faina și se împarte blatul în mai multe părți mici și egale.

Se modelează covrigii.


Se pun pe rand în apa fiarta pentru un minut, doua pana se ridica la suprafață.

Se transfera cu paletă într-o tava tapetata cu hârtie de copt.
Se presară susan, sare, mac sau orice altceva doriți și se dau la cuptorul preincalzit la 220° programul sus-jos cu ventilație, cate aproximativ 10-12 de minute pentru fiecare tava (pana se rumenesc).


Pofta bună! Vă îmbrățișez!

Comentarii

Postări populare