Sarmale vegane cu soriz

(vegan, de post, fără gluten, fără lactate, fără soia, fără ou)

Ingrediente:
1 varza
1 ceapa roșie tăiată mărunt
1/2 praz tăiat rondele
3-4 fire usturoi verde
1 morcov ras
1 /2 gulie rasa
1 ardei rosu mic tăiat cubulete
1 dovlecel mic tăiat cubulete
2 linguri ulei de cocos
Sare
Piper
Boia dulce
Schiduf
Curcuma (turmeric)
Ghimbir
Cimbru
1 cana de crupe de soriz
1 lingura bulion, foi de dafin, piper boabe (pentru fierberea sarmalelor)

Preparare
Se scobește puțin varza și se pune la fiert pana se desprind frunzele, dacă este varza proaspătă sau se poate folosi varza murata.




Se taie ceapa roșie și se pune împreună cu uleiul de cocos pe aragaz.


Se adauga restul legumelor în ordinea din lista de ingrediente plus condimentele și se lasă la foc. Se adauga crupele de soriz hidratat peste noapte și fiert și se mai lasă puțin la foc.


Se lasă și compoziția și foile puțin la răcit și apoi se impaturesc sarmalele.


Într-o cratiță se așează fii de varza tăiate jos de tot și se pune un rand de sarmale, bulionul, foile de dafin și piperul boabe și apoi din nou rand de sarmale. Se completează cu apa și se fierb cu capacul pus pe aragaz sau la cuptor (5-10 minute caci toate ingredientele sunt deja preparate termic)


Se servesc simple sau cu smântână de caju.


Poftă bună! Vă îmbrățișez!

Comentarii

Postări populare