Lipii cu cartofi

(fără gluten, fără lactate, fără soia, fără ou)

Ingrediente:
-aprox 100g de piure de cartofi (cartofi fierți și zdrobiți cu puțin unt de cocos și sare)
-2 linguri de ulei de masline
-faina fără gluten cat cuprinde ca să iasă o coca nelipicioasa și elastica

Preparare:
Se pune piureul într-un vas și se amesteca cu uleiul de măsline.
Se adauga treptat faina și se framanta cu mana.
Se formează o bila de aluat nelipicios și elastic și se pune în folie alimentara și se da la frigider pentru câteva ore, ideal peste noapte.
Se scoate din folie, se pudrează blatul de lucru cu faina și se ia o biluta mica de coca care se întinde foarte subțire cu făcălețul.
Se coc la foc mediu spre mare într-o tigaie antiaderenta unsa cu ulei de cocos.

Noi le servim cu pate de casa (https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4364615415770805826#editor/target=post;postID=1207702485163819590;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=11;src=link) sau cu almette vegan (https://amashealthycuisine.blogspot.com/2019/11/almette-vegan-cu-migdale.html?m=1

Comentarii

Postări populare