Tort "lava cake" cu fructe

Vegan, fara zahar, fără ou, fără lactate, fără soia, fără gluten



Ingrediente "blat":
200g mix de alune (migdale, caju, alune de padure) cu stafide
4 linguri ulei de cocos topit

Prepare:
Se pun la hidratat peste noapte alunele cu stafidele. Se scurg, se adauga uleiul de cocos si se blendeaza pana devin o pasta fina. Apoi se aplatizeaza cu mana într-o tava cu peretii detasabili si se da la frigider pana se prepara prima crema.


Crema de mango:
2 mango bine copti
500 ml de lapte de cocos cremos
3 linguri de miere /alt indulcitor
5 linguri amidon de porumb

Preparare:
Mango se curata, se spala si se taie bucatele.
Se adauga laptele de cocos si se blendeaza pana se obtine o consistenta lichida si cremoasa, la care se adauga indulcitorul si se pune la fiert. Dupa ce fierbe, se adauga amidonul batut cu apa si se mesteca încontinuu pana se îngroașă și încă 2-3 minute după aceea.
Se pune peste blatul de alune direct fierbinte si se lasa la racit apoi se da cateva ore la frigider ca sa se intareasca bine.
 Daca vreti sa folositi blat clasic, rețeta de blat se găsește aici
https://amashealthycuisine.blogspot.com/2020/02/pandispan-prajituratort.html?m=1

Intre cele doua creme de fructe, am preparat o crema-glazura de carob.
Ingrediente "lava" :
2 linguri de carob/cacao
2 linguri de miere
2 linguri de ulei de cocos
2 linguri lapte de cocos

Preparare:
Se pun toate ingredientele la foc mic si se mesteca cu o spatula pana se obtine o consistenta cremoasa. Se lasa la racit si se da la frigider cateva ore. Se scoate si se formeaza cu mana mingiute si se pun peste crema de mango, iar deasupra se toarna crema de mere fierbinte.

Crema de mere o gasiti aici https://amashealthycuisine.blogspot.com/2020/02/crema-de-mere.html?m=1

Se da la frigider peste noapte. A doua zi se scoate inelul si se orneaza dupa bunul plac. Eu am ornat cu frisca de cocos.

Comentarii

Postări populare