Pandispan prajitura/tort

fără gluten, fără lactate, fără soia, fără zahar


Ingrediente:
10 albusuri
10 gălbenușuri
10 linguri de faina fara gluten
10 linguri de miere/sirop de agave/sirop de artar/zahar de cocos
5 linguri faina de migdale/alune de padure (daca se renunta la ele se mai adauga 5 linguri de faina fara gluten)
5 linguri ulei vegetal (am folosit de samburi de struguri)
5 linguri suc de portocala/clementine
1 lingurita praf de copt bio
1 praf de sare

Preparare
Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare.
Se pune mierea peste gălbenușuri si se mixeaza pana se albesc si se dublează cantitatea.
Se adaugă uleiul și sucul de portocala si se mixează în continuare. Apoi se adauga pe rand fainurile si prafulmio de copt si se continua mixarea.
Se încorporează în trei părți albușul bătut spumă ușor cu o spatula sa nu se piardă mult aer.
Se toarna într-o tavă tapetată cu hârtie de copt în formă de tort sau pe lung de prăjitură și se dă la cuptorul preîncălzit la 200°. Se pune pe treapta din mijloc și se coace la programul sus jos cu ventilație la 170° timp de 20-25 de minute (până devine auriu și/sau trece testul scobitorii)
Se taie sau doar se racaie partea de deasupra cu o lingura si se insiropeaza cu suc de fructe sau sirop facut cu apa, miere si vanilie

Comentarii

Postări populare