Turta dulce




(fără gluten, fără lactate, fără soia, fără zahar)

Ingrediente

    Pentru aluat:
      500 g faina fără gluten 
        5 linguri de miere
          coaja de la o lămâie și de la o portocala (după ce au fost ținute în prealabil 15 minute în apa cu bicarbonat) 
            1 lingura scortisoara
              1 lingurita mica de cardamom macinat
                1 lingurita mica de ghimbir macinat
                  1 lingurita mica de cuisoare macinat
                  1 lingurita mica nucsoara macinata
                    60 ml smântână de cocos 
                      2 oua intregi
                        1 praf de sare
                          35 g migdale macinate
                          35 g alune macinate
                          1 lingurita praf de copt bio

                          Se pun toate ingredientele într-un bol și se frământă pana ce se desprinde de pe pereții vasului.
                           Se formează o bila și se pune la frigider pentru câteva ore înainte de lucrul propriu zis cu ea. 

                          Se scoate de la frigider și se întinde cu făcălețul o foaie nu foarte subțire dar nici groasa pe o foaie de copt și se taie formele dorite. 
                          Se pun în tava pe foaie de copt și se dau la cuptorul preincalzit. Se coc la 160° timp de 30 de minute. 

                          Pana se coc, se face glazura

                            Pentru glazura:
                              100 g stevia
                                2 albusuri
                                  ½ lingurita zeama de lamaie
                                    vanilie

                                    Se bat albușurile împreună cu zeama de lămâie pana se întăresc. 
                                    Se adauga câte puțin ștevia și vanilia și se continua mixarea pana se obține ca o bezea. 
                                    Se trece fiecare bucata de turta dulce prin bezea cât încă e calda și apoi se lasă la uscat în tava pe o foaie de copt. 
                                    Se pot păstra în cutii mai multe zile. Cu cât trec zilele cu atât devin mai moi.  

                                    Comentarii

                                    Postări populare