Turta dulce
(fără gluten, fără lactate, fără soia, fără zahar)
Ingrediente
1 lingurita mica nucsoara macinata
35 g alune macinate
1 lingurita praf de copt bio
Se pun toate ingredientele într-un bol și se frământă pana ce se desprinde de pe pereții vasului.
Se scoate de la frigider și se întinde cu făcălețul o foaie nu foarte subțire dar nici groasa pe o foaie de copt și se taie formele dorite.
Se pun în tava pe foaie de copt și se dau la cuptorul preincalzit. Se coc la 160° timp de 30 de minute.
Pana se coc, se face glazura
Se bat albușurile împreună cu zeama de lămâie pana se întăresc.
Se adauga câte puțin ștevia și vanilia și se continua mixarea pana se obține ca o bezea.
Se trece fiecare bucata de turta dulce prin bezea cât încă e calda și apoi se lasă la uscat în tava pe o foaie de copt.
Se pot păstra în cutii mai multe zile. Cu cât trec zilele cu atât devin mai moi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu