Pate

(fără gluten, fără lactate, fără soia, fără ou)

Ingrediente:
O bucata de ficat de porc cât palma/1 ficat de rata/ 5 ficaciori de pui
O bucata de pulpă de porc cât palma/ o pulpă de rata/ pui
 3 foi de dafin
piper boabe
2 morcovi
1 ceapa roșie
1 ceapa alba
1 ardei rosu
1 țelină mica
1 gulie mica
1/2 fir de praz
2 linguri ulei de cocos
busuioc, cimbru, sare, curcuma după gust.

Preparare: se fierb pulpa și ficatul cu dafinul și piperul. Legumele se pun într-o tigaie cu busuiocul, cu cimbrul și cu doua linguri de ulei de cocos și apa de la carne cât sa le acopere și se lasă la fiert pana scade apa de tot.
Sau se pun toate ingredientele (cu excepția sării, curcumei și ulei de cocos) de la inceput în vasul de la slow cooker și se setează 3 ore pe high.

Se blendeaza totul cu cele 2 linguri de ulei de cocos (e posibil sa mai fie nevoie de apa de la carne pentru a putea blenda și pentru a obține o consistenta fina). Se pune sare și curcuma după gust. Se pune în borcan de sticla și se tine la frigider maxim 4 zile. (dacă apuca)

Comentarii

Postări populare