Halva sau turta dulce vegana sau praline vegane






(fără gluten, fără lactate, fără soia, fără zahar)

Ingrediente:
500g semințe de floarea-soarelui
100g de susan
100g de nuci
100g de fulgi de migdale
100g de alune de pădure
5 linguri de sirop de agave
5 linguri de ulei de cocos topit
Optional pentru turta dulce (nucsoara, scorțișoară ceylon, cardamom măcinat, ghimbir măcinat, cuișoare măcinate)

Toate semintele și alunele se coc la cuptor pe foaie de copt (vreo 30 de minute, un strat subțire și mestecat în ele cam la 10 minute ca să se rumenească pe toate părțile)

Se lasă la răcit și se pun într-un vas și se adaugă 5 linguri generoase de ulei de cocos, îndulcitor cât doriți și se blendeaza/mixează la robot pana se face o pasta fina.

Pentru halva:
Se pune în ce forme doriți și se da la frigider pentru a se întări. A doua zi se taie. Se tine la frigider pana la servire (eu am făcut cantitate mare pentru mulți invitați, puteți înjumătăți ingredientele)
Pentru turta dulce:
Se adauga condimentele de turta dulce și se întinde foaie cu sucitorul. Se decupează formele dorite și se poate pune frosting pe ele dacă se dorește. Se țin la frigider pana la servire.
Pentru praline:
Se formează biluțe și se infig bețișoare. Se dau la frigider sa se întărească apoi se prepara glazura.
Pentru glazura:
 100g ciocolata vegana se pune la foc mic cu 1 lingura de ulei de cocos
Când se topește, se adaugă doua linguri de smântână de cocos și se amesteca pana se obține glazura fina și cremoasa. Se scufunda pralinele în ea și se lasă la răcit pe o farfurie. Se țin la frigider pana la servire.



Comentarii

Postări populare