Ciorba de perisoare



(fără gluten, fără lactate, fără soia, cu ou dar se poate și fără)

Ingrediente ciorba:
1/2 fir de praz
2 cartofi potriviți
Un morcov
1/2 țelină mica
1/2 gulie
1/2 dovlecel
1 ceașcă de fasole fideluta
1 ardei rosu
1 ceașcă bulion făcut în casa
1 ceașcă de orez
Sare
Amestec de legume deshidratate

Gulia, țelină și morcovul se curata și se dau pe răzătoare. Celelalte legume, cu excepția cartofilor care se taie un pic mai mari, se fac cubulețe mici.
Se pun împreună cu sarea si legumele deshidratate la fiert.  (bulionul și orezul se păstrează pentru mai târziu)
Între timp se pregătesc perisoarele
Ingrediente:

1/2kg carne tocata de curcan
2 oua (se pot omite)
1 ceapa mica alba
1 ceapa mica roșie
Sare și piper după gust

Se taie ceapa mărunt și se amesteca toate ingredientele.

Se pun în oala după ce au fiert legumele (cam la 15-20 de min). Când acestea se ridica, se adaugă orezul bine spălat și bulionul și se mai lasă încă vreo 10-15 min la fiert. Optinal se poate adăuga o cana de zeama de varza și apoi lăsat iar 10-15 minute sa fiarba. Dacă va place, se servește cu verdeață!

Comentarii

Postări populare