Chec brăduț

 (fără gluten, fără lactate, fara soia, fără zahar)

Blat bradut
Ingrediente:
5 albușuri
5 gălbenușuri
suc de la o portocala
coaja de la o portocala bio (ținută 15 min în apa cu bicarbonat)
3 linguri miere
5 linguri cacao bio
3 linguri faina fără gluten
1 linguriță praf de copt bio

Se bat spuma albușurile cu o lingura suc de portocala.


Se mixează gălbenușurile cu miere și se adaugă cacaua, iar pentru a subția compoziția câte puțin suc de portocala.
Se adaugă coaja de portocala rasa și în trei părți albușurile bătute spuma și se încorporează ușor cu spatula.

Se adaugă faina și praful de copt și se toarnă într-o tava întinsă și se da la cuptorul preincalzit și se coace la 170° pentru 20 de minute.
 Se lasă la răcit și apor se taie brăduți cu forma de biscuiți.


Blat alb
Ingrediente:
5 albușuri
5 gălbenușuri
suc de la o portocala
1/2 linguriță extract de vanilie
3 linguri miere
10 linguri faina fără gluten
1 linguriță praf de copt bio

Se bat spuma albușurile cu o lingura suc de portocala. Se mixează gălbenușurile cu miere. Se adaugă sucul de portocala și vanilia și 6 linguri de faina pentru ca sucul subțiază compoziția. Se adaugă în trei părți albușurile bătute spuma și se încorporează ușor cu spatula. Se adaugă faina și praful de copt și se toarnă putina compozitie într-o tava de chec.

Se fixează brăduți tăiați unul lângă altul și se completează cu restul compoziției.


Se da la cuptorul preincalzit și se coace la 180° pana se rumenește, apoi se scade la 160° și se mai lasa încă 15-20 de minute. Se scoate și se lasă la răcit.

Comentarii

Postări populare