Tort de mere cu bezea



(fără gluten, fără lactate, fără zahar alb)

Blat:
200g margarina alsan de la frigider
400g faina scharr fără gluten
Un praf de sare
1 lingurita praf de copt bio
5 galbenusuri
4 linguri miere
4 linguri pesmet fără gluten
Se amesteca faina cu sarea și praful de copt și se pun peste margarina și se fărâmițează cu mana pana ce margarina și faina se încorporează.

Se adaugă gălbenușurile și melasa și se mai frământă cu mana.


Se aplatizează cu mâna pe pereții și fundul unei tavi cu pereți detasabili (ca la tarta). Se presară 2 linguri de pesmet (rolul lor e sa absoarbă lichidul în exces de la mere)

Crema:
4-5 mere curatate și tăiate felii mai grosute
2 linguri ulei de cocos
2 linguri miere
2 lingurițe scorțișoară ceylon
1 lingura de amidon bătută cu putina apa
Într-o tigaie se pun toate ingredientele mai puțin amidonul și se acoperă cu capac.


Se mai amesteca încet din când în când și se lasă pana ce merele se înmoaie. Pentru ca e destul de apos se adaugă și amidonul și se mai amesteca încet încă 4-5 min. Se oprește și se toarna în tava peste blat și se presară și celelalte 2 linguri de pesmet


Bezea:
4 albusuri
Un praf de sare
2 lingurițe zeama de lămâie
4 linguri fructoza
2 lingurite praf de copt  bio
1 lingura amidon de porumb
Se mixează ingredientele, mai puțin fructoza și praful de copt, pana se întărește bine.  Se adaugă treptat câte o lingura de fructoza si se mixează, iar la sfârșit praful de copt. Se toarnă peste mere.


Se da la cuptor pentru 30-40 de min la foc mediu spre mic.

Se ornează cu frișca vegana sau după plac

Este ceva altfel, dar mega delicios


Comentarii

Postări populare