Fasole bătută




(vegan, fără gluten, fără lactate, fără soia, fără ou)

Pentru fasole:
500g de fasole uscata
2 căpățâni de usturoi
Sare
Turmeric
Leuștean uscat

Fasolea se lasă la hidratat peste noapte. Apoi se firbe din 3 ape (eu am pus-o 3 ore pe high la slow cooker. Se scurge apa și se lasa sa se răcorească un pic. Se adaugă restul ingredientelor și se blendeaza până devine o pasta fina.
Pentru sos:
O ceapa alba mare tăiată solzișori
Un fir de praz tăiat rondele
Un morcov mare dat pe răzătoarea mare
2 linguri ulei de cocos
1/2 ceașcă de apa
200ml de bulion de roșii făcut în casa
Sare
Piper

Se pune ceapa și prazul la calit/înmuiat în apa cu uleiul de cocos și cu sare. După ce se înmoaie, se pune și morcovul și se lasă să se întrepătrunda gusturile. Se adaugă bulionul și piperul și se lasă la fiert. Când e gata, se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Asamblare
Se pune rând de fasole, rând de sos, iar rând de fasole și ultima dată rând de sos.

Comentarii

Postări populare